Dieptereiniging van bedrijfspand

Dieptereiniging van bedrijfspand

Lees over de mogelijkheden om een pand eens goed schoon te laten maken door professionals. Sommige tips in dit artikel kunnen ook goed van pas komen in een woning, maar in beginsel gaat deze tekst over dieptereiniging bedrijfspand omdat daar vaak extra schoonmaakwerk blijft liggen.

De buitenzijde van het pand

De buitenboel is meestal alleen voor de glazenwasser. Vaak heeft deze de opdracht om ook de kozijnen te reinigen, en soms ook de deur, maar dan is het meestal op. Een enkele keer, als het bedrijfspand gevelplaten heeft, dan neemt de glazenwasser ook de gevelplaten mee. Mocht er wel gevelreiniging toegepast worden dan gaat het meestal om enkel graffiti verwijderen. Voor dieptereiniging van bedrijfspand zijn er meer opties dan voornoemde. Het is goed om de gevel en het dak eens flink aan te laten pakken door een professional. Een schone gevel is meer dan enkel een representatief gebouw, want een gevel zonder mos en aanslag door luchtvervuiling zorgt voor drogere lucht in het pand. Omdat na reiniging altijd het impregneren van de gevel komt, ontstaat er een stabiele situatie. De gevel blijft dus lang schoon en de lucht in het pand blijft droog. Vaak kunnen bedrijven die gevels reinigen voor een lage prijs het dak meenemen. Dan zijn gelijk de goten goed schoon, en zo heb je met de buitenboel dieptereiniging van bedrijfspand.

Binnen wordt constant hetzelfde schoongemaakt

Vaak wordt er gewerkt met schema’s. De schoonmaker doet iedere dinsdag en vrijdag grondig de keuken, maar dan gaat het meer om het werkblad met de tegels en als extra één keukenkastje. Als er gewerkt wordt met zo’n schema, dan komt de afzuigkap nooit aan bod. In de afzuigkap hoopt zich vet en stof op, en zo komt het dat dan net één plek extreem smerig is terwijl de schoonmaker het goed bij heeft gehouden. Het is dan goed om over te gaan op incidenteel dieptereiniging van bedrijfspand. Een ploeg pakt dan een dag de keuken goed aan. De keuken is dan die dag niet te gebruiken, maar alles wat blijft liggen op het gebied van schoonmaakwerkzaamheden, is dan wel aangepakt. Dezelfde ploeg kan op een andere dag hetzelfde doen met het sanitair, en andere plekken in het bedrijf. Nadien komt weer de eigen vaste schoonmaker die het bedrijfspand bij gaat houden. Dat constant hetzelfde schoonmaken is ontdekt in hotels. Daar bleek dat er iets extreem vies was waaruit bleek dat het kamermeisje niet de opdracht had gekregen om dat schoon te maken.

Bron: Superrenovatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *